Nieuwtjes

Tomates Cravates steunde sociale kruidenier “De NetZak” op de Dag van de Landbouw

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden de Landelijke Gilde en KVLV Zoersel de "Dag van de Landbouw". In het kader van het cultureel jaarthema, kregen de Zoerselse verenigingen in 2018 de kans om zich in de kijker te zetten en zo Zoersel en omstreken te laten proeven van wat er zoal groeit en bloeit. 

Enerzijds brachten we op het evenementenpodium een staaltje van enkele bekende en populaire meezingliedjes met de bedoeling om de reeds ongetwijfeld gezellige sfeer nog wat meer op te poken. 
Anderzijds gingen we die dag ook aan de slag voor het goede doel: we hebben nl. in samenwerking met Tomatenkwekerij Stoffels lekkere verse snoeptomaatjes te koop aangeboden.

De opbrengst van de verkoop van deze vitaminebolletjes schonken we integraal aan de sociale kruidenier "De NetZak" in Zoersel. Een zeer mooi initiatief onder de vleugels van gemeente & OCMW Zoersel, dat door een ploeg enthousiaste vrijwilligers wordt gedragen. 

We zijn dan ook enorm fier dat we op donderdag 11/10/2018 aan de NetZak een cheque van €350,00 mochten overhandigen die zij kunnen gebruiken voor hun werking.
We hopen dat we met deze actie een tomaatje hebben bijgedragen aan de minder begoede Zoerselaars.

Een hele dikke merci aan alle mensen die deze actie hebben gesteund!


Voorstelling nieuwe raad van bestuur (2017)

Op 14 mei jl. liepen de mandaten voor alle bestuurders ten einde en moest er conform de statuten een nieuw bestuur benoemd worden voor weer een periode van 4 jaar. Koen en Peggy hebben na jarenlange trouwe dienst en inzet besloten om geen nieuw bestuursmandaat meer op te nemen en de fakkel door te geven aan nieuwe mensen. Dominiek heeft aangegeven dat hij zijn bestuursmandaat niet wenst te hernieuwen maar hij blijft wel onze hofleverancier voor het samenstellen van de mooie en leuke plaatjes tijdens onze events. We danken hen alle drie oprecht voor de hulp en ondersteuning van de afgelopen jaren binnen het bestuur. Mede door hun inzet is onze organisatie en ons evenement de afgelopen jaren kunnen blijven groeien. Wim, Karin, Wendy, Walter en Anneke hebben besloten om een nieuw bestuursmandaat voor 4 jaar op te nemen om zo de organisatie van Zingen Zonder Zorgen te blijven borgen en verder vorm te geven.

Voor versterking van het bestuur zijn we naarstig op zoek gegaan naar een aantal nieuwe en verse krachten. We hebben de eer om in de nieuwe bestuursploeg 2 groene tomaten te verwelkomen: Ingrid Van der Elst en Jef Verelst. Hoewel, zo groen zijn ze ook niet want ze zijn trouwe deelnemers van ons event en bijgevolg geknipt om deel uit te maken van de nieuwe raad van bestuur.  Wij vonden het een leuk idee om onze nieuwe bestuursleden in te wijden in de tomatencultuur via een leuke fotoshoot bij Stoffels Tomaten in Rijkevorsel en in het Park van Halle.  De resultaten hiervan kunnen jullie hier bewonderen. Foto's werden genomen door Louis Goolenaerts.  Op bovenstaande foto staan bovenaan van links naar rechts: Jef Verelst (bestuurslid) en Walter Aernouts (bestuurslid) en onderaan van links naar rechts : Karin Pottiez (penningmeester), Wim Van Ginderen (voorzitter), Wendy Verheyen (ondervoorzitter), Ann Aernouts (secretaris) en Ingrid Van der Elst (bestuurslid).


Tomates Cravates treedt op tijdens culinaire cantus Rotary Hoogstraten

Op vrijdag 02/12/2016 verzorgde Tomates Cravates het muzikale luik op de culinaire cantus georganiseerd door Rotary en Rotaract Hoogstraten.  Dit event vond plaats in zaal Le Cirq in Hoogstraten.  De opbrengsten van deze avond gaan integraal naar goede doelen.  De sfeer zat er goed in, het publiek was zeer enthousiast en zong uit volle borst mee.  Wij hebben er ook enorm van genoten !! Enkele sfeerbeelden van deze avond kan u bekijken op deze pagina of op onze facebook-pagina.


Tomates Cravates treedt op tijdens Tea-Chantant

Op zondag 29 november 2015 organiseerde AZ Klina een "Tea-Chantant", een verwennamiddag voor de patiënten van de afdeling oncologie. Wij als Tomates Cravates droegen hiertoe graag ons steentje bij door deze namiddag muzikaal op te luisteren. Foto's van de generale repetitie die wij hiervoor hielden op 21 november 2015 en het eigenlijke optreden kan u bekijken op deze pagina of op onze facebook-pagina.


Tomates Cravates overhandigt cheque van € 500 aan Feestvarken VZW

Op zaterdag 29 november 2014 heeft Tomates Cravates een optreden gegeven op het Sinterklaasfeest van de KBC Senioren te Hoboken. Met de opbrengst van dit optreden werd een goed doel gesteund. Afgelopen donderdag werd in het Administratief Centrum van Zoersel een cheque ter waarde van € 500 overhandigd aan Feestvarken VZW. Deze vereniging zet zich in om verjaardagspakketten samen te stellen voor kinderen waarbij dit niet evident is. Via OCMW’s bezorgen ze een verjaardagscadeau, een pakket om uit te delen in de klas en alle nodige attributen om thuis een verjaardagsfeestje te kunnen organiseren. Meer info op hun website: www.feestvarkenvzw.be.