Nieuwtjes

 

Bedankt aan meezingers van Café Chantant 

Zondag 18/09/2022 vond in café Pourtous het Café Chantant plaats.

De weergoden waren ons niet echt gunstig gezind die dag ????.

De sfeergoden daarentegen wel.

Wij willen iedereen bedanken die het slechte weer die dag getrotseerd heeft en die enthousiast is komen mee zingen. ????????.

Jullie waren een fantastisch publiek ????

Wij willen ook nog graag Dimitri en Tinne van café Pourtous bedanken voor de leuke samenwerking voor dit mini-event.

Enkele sfeerfoto's :


Café Chantant op 18/09/2022


Dat we met zijn allen momenteel worden geconfronteerd met ongeziene energieperikelen, is een open deur intrappen.

De hoogste tijd om zelf opnieuw positieve energie op te wekken en eventjes de dagdagelijkse zorgen aan de kant te zetten.

Hoe doen we dit? Door op 18 september e.k. een gezellige “café chantant” oftewel een meezingcafé te houden in de “Pourtous”.  

Een laagdrempelig en vrij toegankelijk initiatief voor wie die zondagnamiddag even tijd, zin of nood heeft aan positieve energie. Bedoeling van deze sessie is samen met ons enkele alom gekende liedjes mee te zingen met een drankje en een klein hapje. Het energielevel dat we willen behalen: we zingen met gans het café even alle kopzorgen van ons af. De samenzang is voorzien rond 15u30 maar uiteraard zijn jullie eerder welkom om samen met je gezelschap een plaatsje te bemachtigen en je keel al te verzorgen met een preventieve smeerbeurt.

Iedereen is van harte welkom.  Inschrijven voor deze speciale sessie is niet nodig.  

Voor wie reeds vertrouwd is met Tomates Cravates is de sessie wellicht een nostalgische herinnering aan de laatste editie van onze culinaire cantus “Zingen Zonder Zorgen”, net voor de eerste lockdown.

Voor diegenen die ons nog niet kennen, een niet te missen aperitiefje om ons te leren kennen.

En voor allen een smaakmakertje voor wat er nog zit aan te komen…

Tot 18 september in de Pourtous!


Een nieuw tomatenplantje!

Na bijna twee jaar braakliggende akker ontluikt er een nieuw en kwetsbaar tomatenplantje.

Tijd brengt raad en heeft een louterend effect. Denkoefeningen, voortschrijdend inzicht, maar vooral ook de vele blijvende, warme en positieve reacties hebben ons gebracht naar het principe van “back to the basics”.

Het podiumdoek valt niet over ons beproefd concept. We hebben nu de intentie om het wat evenwichtiger aan te pakken. We leggen onszelf op om ons tot het artistieke aandeel van “zingen zonder zorgen” te beperken en laten nu graag het organisatorische deel over aan anderen. 

Weldra via dit kanaal en onze facebookpagina meer.

 

Met onze tomatenclub zetten wij onze missie  en ons beproefd concept verder bij u op locatie. Indien oprechte interesse als organisator, stuur ons een bericht via onze contactpagina.


Bedankt / Laatste editie !!

We mogen weer van een geslaagde editie “Zingen Zonder Zorgen 2020” spreken.  Het waren drie verschillende avonden maar wel drie memorabele.  Het publiek was ongelooflijk enthousiast. Maar jammer genoeg kwam er ook dit jaar een eind aan ons liedje en deze keer mag het letterlijk genomen worden. Hieronder vinden jullie een verkorte versie van de officiële mededeling die dit jaar in de zangboekjes werd vermeld :

“Na jaren inzet, hebben we als bestuursploeg besloten dat dit de laatste editie wordt in het huidig door jullie gekende en vertrouwde formaat. Waarom stoppen? Wel, afscheid nemen doe je best op een hoogtepunt en niet na een kantelmoment. Als bestuursploeg vinden we dat het moment is aangebroken om op een mooie manier afscheid te nemen van onze teergeliefde culinaire cantus. 

De tomatenplant is van origine een meerjarige plant. Onze authentieke tomatenplant dateert van 2013 en heeft ondertussen al 7 jaar mooie rode vruchten opgeleverd. De door ons geteelde rode vitaminebollen werden duidelijk door een groot publiek gesmaakt. Samen met ons publiek hebben we de afgelopen jaren heel wat mooie momenten mogen ervaren. Tijdens elke editie was er een positieve dynamiek van mensen bij elkaar brengen en verbinden. Fijne herinneringen die wij en hopelijk ons trouw publiek nog lang blijven koesteren.

In ons oprichtingsjaar 2013 hadden we absoluut geen flauw vermoeden tot welk succes zo’n eenvoudige formule zou kunnen leiden. Uiteindelijk blijft het een simpel concept: mensen gewoon bijeen brengen om samen te zingen, te eten en te drinken. Misschien zit hierin net de sleutel tot succes?

Het idee van een culinaire cantus succesvol om te zetten naar de praktijk kan je niet alleen of met enkele zielsverwanten. Zoiets kan je enkel samen realiseren: als bestuursploeg, gesteund door vele vrijwillige helpende handjes, dankzij onze technici en muzikanten, door de ondersteuning van onze culinaire partners, via de talrijke sponsors van de lokale middenstand en met u als enthousiaste deelnemers. Een oprechte dikke merci aan allen om dit samen met ons al de afgelopen te realiseren.”

Wij willen iedereen die op één of andere manier een steentje heeft bijgedragen tot het succes van ons event nogmaals van harte bedanken !

Onze website en Facebookpagina blijven voorlopig bestaan. 

Lieve tomatenbroeders en –zusters, wij hopen jullie op één of andere gelegenheid nog wel eens te mogen verwelkomen.  Wat ons betreft is het geen vaarwel maar een “tot ziens”.  Het ga jullie goed !!


Kerstomaatjes voor kerstcadeautjes. Tomates Cravates steunt actie “Graag gedaan”.

Tomates Cravates vzw organiseert al 6 jaar de culinaire cantus “Zingen Zonder Zorgen” in Zoersel.
Iedereen die onze vereniging een beetje kent, weet dat wij ook graag lokale goede doelen steunen. 

Dit jaar hebben we gekozen om ons tomaatje bij te dragen aan het project “Graag gedaan”. Op kerstavond organiseren twee Zoerselse dames, Marijke Peeters en Els Mattheeusen, een kosteloos feestmaal in gemeenschapscentrum De Kapel.

De genodigden voor dit kerstdiner zijn de minderbedeelde mensen en de eenzame ouderen uit de gemeente Zoersel. Een welgekozen doelgroep van mensen, voor wie Kerst vieren niet vanzelfsprekend is.  

Op zondag 22 september 2019 verkochten we daarom kerstomaatjes op de jaarmarkt in Halle en op de Dag van de Landbouw in Zoersel. De verkoop van deze verse vitaminebolletjes leverde een zeer mooi bedrag op van 750€. Onze bijdrage zorgt er voor dat er voor de kinderen die avond ook een mooi cadeautje onder de kerstboom komt.

Op donderdag 24 oktober 2019 overhandigde een delegatie van Tomates Cravates vzw de cheque aan de organisatoren van “Graag gedaan” in het gemeentehuis van Zoersel.

Nog een welgemeende dankuwel aan iedereen die bij ons snoeptomaatjes is komen kopen voor dit goede doel !!


Verse tomatenoogst...

Om de organisatie van onze culinaire cantus  "Zingen Zonder Zorgen" te borgen, hebben we deze zomer 2 nieuwe bestuursleden geoogst: Elke Sels en Elien Lembrechts. Elke, een bezige bij, is vanuit haar sociaal engagement geen onbekende in de gemeente Zoersel. Met dochter Elien kiezen we voor een frisse en jonge toets in onze bestuursploeg, die bovendien ook haar vrouwtje kan staan met de huidige technologie.

We zijn verheugd met hun vrijwillig engagement om ons event "Zingen Zonder Zorgen" organisatorisch mee te ondersteunen. Een eenvoudig concept dat mensen kans geeft om vlakbij de deur de dagdagelijkse zorgen even los te laten en van de eenvoudige geneugten des levens te genieten.

Deelnemers die na afloop met een brede glimlach huiswaarts gaan en ons vragen "Mogen we nu al inschrijven voor volgend  jaar... ?". Deze positieve energie losweken, daar doen wij het voor.

Onze nieuwe bestuursploeg bestaat nu uit volgende leden: Wim Van Ginderen, Karin Pottiez, Wendy Verheyen, Ann Aernouts, Walter Aernouts, Elke Sels en Elien Lembrechts.


Tomates Cravates steunde sociale kruidenier “De NetZak” op de Dag van de Landbouw

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden de Landelijke Gilde en KVLV Zoersel de "Dag van de Landbouw". In het kader van het cultureel jaarthema, kregen de Zoerselse verenigingen in 2018 de kans om zich in de kijker te zetten en zo Zoersel en omstreken te laten proeven van wat er zoal groeit en bloeit. 

Enerzijds brachten we op het evenementenpodium een staaltje van enkele bekende en populaire meezingliedjes met de bedoeling om de reeds ongetwijfeld gezellige sfeer nog wat meer op te poken. 
Anderzijds gingen we die dag ook aan de slag voor het goede doel: we hebben nl. in samenwerking met Tomatenkwekerij Stoffels lekkere verse snoeptomaatjes te koop aangeboden.

De opbrengst van de verkoop van deze vitaminebolletjes schonken we integraal aan de sociale kruidenier "De NetZak" in Zoersel. Een zeer mooi initiatief onder de vleugels van gemeente & OCMW Zoersel, dat door een ploeg enthousiaste vrijwilligers wordt gedragen. 

We zijn dan ook enorm fier dat we op donderdag 11/10/2018 aan de NetZak een cheque van €350,00 mochten overhandigen die zij kunnen gebruiken voor hun werking.
We hopen dat we met deze actie een tomaatje hebben bijgedragen aan de minder begoede Zoerselaars.

Een hele dikke merci aan alle mensen die deze actie hebben gesteund!


Voorstelling nieuwe raad van bestuur (2017)

Op 14 mei jl. liepen de mandaten voor alle bestuurders ten einde en moest er conform de statuten een nieuw bestuur benoemd worden voor weer een periode van 4 jaar. Koen en Peggy hebben na jarenlange trouwe dienst en inzet besloten om geen nieuw bestuursmandaat meer op te nemen en de fakkel door te geven aan nieuwe mensen. Dominiek heeft aangegeven dat hij zijn bestuursmandaat niet wenst te hernieuwen maar hij blijft wel onze hofleverancier voor het samenstellen van de mooie en leuke plaatjes tijdens onze events. We danken hen alle drie oprecht voor de hulp en ondersteuning van de afgelopen jaren binnen het bestuur. Mede door hun inzet is onze organisatie en ons evenement de afgelopen jaren kunnen blijven groeien. Wim, Karin, Wendy, Walter en Anneke hebben besloten om een nieuw bestuursmandaat voor 4 jaar op te nemen om zo de organisatie van Zingen Zonder Zorgen te blijven borgen en verder vorm te geven.

Voor versterking van het bestuur zijn we naarstig op zoek gegaan naar een aantal nieuwe en verse krachten. We hebben de eer om in de nieuwe bestuursploeg 2 groene tomaten te verwelkomen: Ingrid Van der Elst en Jef Verelst. Hoewel, zo groen zijn ze ook niet want ze zijn trouwe deelnemers van ons event en bijgevolg geknipt om deel uit te maken van de nieuwe raad van bestuur.  Wij vonden het een leuk idee om onze nieuwe bestuursleden in te wijden in de tomatencultuur via een leuke fotoshoot bij Stoffels Tomaten in Rijkevorsel en in het Park van Halle.  De resultaten hiervan kunnen jullie hier bewonderen. Foto's werden genomen door Louis Goolenaerts.  Op bovenstaande foto staan bovenaan van links naar rechts: Jef Verelst (bestuurslid) en Walter Aernouts (bestuurslid) en onderaan van links naar rechts : Karin Pottiez (penningmeester), Wim Van Ginderen (voorzitter), Wendy Verheyen (ondervoorzitter), Ann Aernouts (secretaris) en Ingrid Van der Elst (bestuurslid).


Tomates Cravates treedt op tijdens culinaire cantus Rotary Hoogstraten

Op vrijdag 02/12/2016 verzorgde Tomates Cravates het muzikale luik op de culinaire cantus georganiseerd door Rotary en Rotaract Hoogstraten.  Dit event vond plaats in zaal Le Cirq in Hoogstraten.  De opbrengsten van deze avond gaan integraal naar goede doelen.  De sfeer zat er goed in, het publiek was zeer enthousiast en zong uit volle borst mee.  Wij hebben er ook enorm van genoten !! Enkele sfeerbeelden van deze avond kan u bekijken op deze pagina of op onze facebook-pagina.


Tomates Cravates treedt op tijdens Tea-Chantant

Op zondag 29 november 2015 organiseerde AZ Klina een "Tea-Chantant", een verwennamiddag voor de patiënten van de afdeling oncologie. Wij als Tomates Cravates droegen hiertoe graag ons steentje bij door deze namiddag muzikaal op te luisteren. Foto's van de generale repetitie die wij hiervoor hielden op 21 november 2015 en het eigenlijke optreden kan u bekijken op deze pagina of op onze facebook-pagina.


Tomates Cravates overhandigt cheque van € 500 aan Feestvarken VZW

Op zaterdag 29 november 2014 heeft Tomates Cravates een optreden gegeven op het Sinterklaasfeest van de KBC Senioren te Hoboken. Met de opbrengst van dit optreden werd een goed doel gesteund. Afgelopen donderdag werd in het Administratief Centrum van Zoersel een cheque ter waarde van € 500 overhandigd aan Feestvarken VZW. Deze vereniging zet zich in om verjaardagspakketten samen te stellen voor kinderen waarbij dit niet evident is. Via OCMW’s bezorgen ze een verjaardagscadeau, een pakket om uit te delen in de klas en alle nodige attributen om thuis een verjaardagsfeestje te kunnen organiseren. Meer info op hun website: www.feestvarkenvzw.be.