Onze missie

Muziek maken d.m.v. de menselijke stem is tijdloos en universeel. Deze activiteit dateert waarschijnlijk reeds van bij de verschijning van de eerste mens op deze aardbol. Zingen is dan vermoedelijk ook de op één na oudste bezigheid van de mens. Nog steeds wordt er op alle denkbare plaatsen van deze wereld door alle denkbare bevolkingsgroepen gezongen.

Meestal wordt zingen geassocieerd met vrolijkheid, sfeer en gezelligheid, maar zingen kan ook helpen bij het verwerken van menselijk verdriet. Uit diverse wetenschappelijke studies is gebleken dat zingen zeer heilzaam is voor de innerlijke mens. Samen zingen, heeft als bijkomend voordeel dat het mensen dichter bij elkaar brengt: het schept verbondenheid tussen mensen.

Tafelen en culinair genieten is eveneens van alle tijden. Het geeft ons letterlijk de nodige energie en het schept onmiskenbaar een weldadig gevoel voor de innerlijke mens. Samen tafelen heeft als bijkomend voordeel dat het mensen dichter bij elkaar brengt: het schept verbondenheid tussen mensen.

Zowel het culinaire als het cantus-aspect schenken de innerlijke mens een gevoel van welbehagen en geven positieve energie. Meer nog door de beide activiteiten te blenden in een totaalconcept, krijg je als het ware een katalysator voor het genereren van positieve energie.

Het opwekken van positieve energie bij zo’n breed mogelijke doelgroep is net de hoofddoelstelling van Tomates Cravates vzw.

Naar onze mening is dit alvast een zeer lovenswaardige doelstelling: zeker in deze tijden van potentiële energietekorten...