Tomates Cravates?

“Un pomodoro al giorno mantiene il medico di torno...”

De naam van onze vzw is niet enkel gekozen omdat het lekker “bekt”... Een tomaat is rood,  de kleur van vuur en passie, maar ook van romantiek. Het is de aardse kleur van liefde en warmte. Kortom allemaal positieve, warme elementen die het leven op onze aardbol voor ons allen nog meer de moeite maken om echt geleefd te worden.

Tomaten zijn van oudsher hofleverancier van een uitgebreid assortiment vitaminen en mineralen. In het Franse liedje "Mange des tomates" krijg je als luisteraar een duidelijke aanbeveling mee om dagelijks een portie van deze mega vitaminebollen te nuttigen. Deze over het algemeen rode “vruchten”met veel pit, zijn ook heilzaam voor het hart. Een dwarsdoorsnede van een tomaat wordt ook al eens geassocieerd met het hart van een mens.

Kortom ons creatief cultureel project geeft ons alvast een serieuze portie vitaminen en ligt ons nauw aan het hart. We hopen dan ook van harte dat onze activiteiten als het ware een vitaminekuurtje kunnen betekenen voor de mensen die eraan deelnemen... en niet vergeten: zich amuseren, samen lachen en het maken van plezier zijn vrij te verkrijgen medicatie voor hart en geest.

Cravates, is een vette knipoog naar de beleving van de hedendaagse maatschappij die mogelijks al eens als "kleinburgerlijk" kan ervaren worden. Eveneens is er de ontegensprekelijke link met "crevettes", de gekende kleine garnalen...

Tijdens onze creatieve queeste zijn we met een aantal toffe zielsgenoten rond de "ronde" tafel gaan zitten om samen vorm te geven aan dit creatief project. Van een ronde tafel naar een ronde tomaat en de cirkel is rond...

Tomates Cravates vzw bestaat uit een groep van vrijwilligers: zeg gerust kleine garnalen, maar die aan elkaar hangen als trostomaten.

“Home grown tomatoes, home grown tomatoes
What would life be like without homegrown tomatoes
Only two things that money can't buy
That's true love and home grown tomatoes.”

John Denver, 'Home Grown Tomatoes'
(from a song written by Guy Clark)